MonumentFor
proiecte
Sculptori pentru viitor

Prin proiectul "Sculptori pentru viitor", Monument For dorește să sprijine cultura, arta în rândul tinerilor pasionați de arta modelajului în lut, să promoveze și informeze publicul despre monumentele de for public din Capitală.

Concursul își propune descoperirea, selecția și promovarea tinerelor talente, scopul proiectului fiind acela de a atrage tinerii şi viitorii artiști plastici, participanți la acest concurs, către sculptura de mari dimensiuni, sculptura monumentelor de for public și să încurajeze exprimarea artistică a acestora.

Proiectul "Sculptori pentru viitor", urmărește să creeze pentru elevii și studenții pasionați de arta sculpturală, din instituțiile de profil din București, un mediu competitiv în care talentul, munca și îndemânarea le vor fi premiate. Un juriu specializat evaluează lucrările tinerilor artiști și stabilește câștigătorii. Pentru mulți dintre viitori artiști plastici aceasta va fi o încurajare și o provocare, fiind probabil prima participare la un concurs de acest gen. Tinerii deja familiarizați cu tehnica modelajului vor realiza sub îndrumarea unor sculptori renumiți o  machetă care va reprezenta Arcul de Triumf în viziunea lor. 

În limba egipteană, cuvântul sculptor înseamnă "creator".
"Arta nu face decât să înceapă continuu" – C. Brâncuși
Sculptorii sunt artisti ai sufletului

Proiecte