MonumentFor
noutăți
 
Comunicate de presă
 
2023-06-20
Expoziția absolvenților Departamentului Sculptură UNA București 2023

Universitatea Națională de Arte București pășește dincolo de zidurile școlii, prezentând într-un spațiu public, lucrările de licență și de master ale studenților de la Departamentul de Sculptură, în cadrul evenimentului ”LICENȚĂ/MASTER 23 SCULPTURĂ”.

Între 20 iunie și 9 iulie 2023, în clădirea din str. Știrbei Vodă nr. 37A (intrarea Schitu Măgureanu), situată în Grădina Cișmigiu și aflată în administrarea Monument For, se vor susține și prezenta lucrările de licență și de master ale studenților de la Departamentul de Sculptură.

Procesul educațional este însoțit și completat de expoziția al cărei vernisaj se va desfășura în data de 20 iunie 2023, ora 17,00,  prezentând publicului, lucrările ”de etapă” ale viitorilor artiști emergenți, într-un prim contact cu piața de artă locală.

Expoziția se poate vizita zilnic,  între orele 12.00 – 17.00.

Vor fi expuse lucrările de licență ale studenților Mircea LAZĂR, Ioana MARTIN, Bianca Maria POPA din clasa prof.univ.dr. Darie DUP, precum și cele ale studenților Maria BANCULESCU, Jimmy CELEA, Iulian Andrei DARIE, Laura ROȘCA, din clasa lectorului univ. dr. Adrian ILFOVEANU și lectorului univ. dr. Mihai RUSEN.

De asemenea, lucrările masteranzilor Luca BARBĂLATĂ, Cristina CRĂCIUN, Maria FĂRCĂȘAN, Șerban STANCU dinclasa conf. univ. dr. Adrian PÎRVU și ale Alexandrei IONESCU, Ciprian MITRICĂ, Gabriel VÎRTEJ, din clasa prof.univ.dr. Darie DUP, vor întregi universul creativ al unei noi generații de artiști.


Evenimentul este realizat în cadrul parteneriatului dintre Universitatea Națională de Arte București și Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public - Monument For.