MonumentFor
noutăți
 
Evenimente
 
2022-05-19
STATUI VII la Romanian Design Week
Joi, 19 mai, de la ora 18:00, în cadrul Romanian Design Week, vă invităm să descoperiți istoria statuii Ion I.C. Brătianu, din parcul omonim, ce se situează la intrarea în ansamblul de patrimoniu gazdă, Așezămintele Brătianu.
Adunăm amintirile tale legate de statuile din București și de relația ta cu ele. Opere pe care le-ai marcat pe harta noastră și pentru care ți-ai scris povestea vor forma o hartă emoțională digitală a monumentelor din capitală.
Statui Vii este un program care te face să regândești relația ta cu monumentele din București.

Un program de conștientizare a importanței rolului statuilor în viața noastră și de ce e vital să le protejăm.
Pentru că aceasta este misiunea organizației noastre: de a ne preocupa în mod activ de destinul acestor lucrări.

Știm că de multe ori ai trimis mesaje ca ”Ne vedem la Mihai Viteazul la Universitate.” sau ”Te aștept la Rotonda Scriitorilor în Cișmigiu.” Știm că aceste opere sunt locuri în care îți dai un punct de întâlnire, locuri pe lângă care treci zilnic în mersul tău către școală, facultate sau job, sunt puncte de oprire în traseul plimbării tale de week-end. Ori locuri liniștite în care îți bei cafeaua și mănânci un sandviș în pauza de prânz.
Noi, cei de la Monument For, ne dorim să te convingem că aceste lucrări statuare nu sunt încremenite în timp. Au cu adevărat valoare artistică și istorică. Le considerăm parte integrantă din existența ta și a orașului. Iar personalitățile pe care le întruchipează sunt sursă constantă de inspirație pentru noi toți.

Te așteptăm la statuia lui Ion I.C. Brătianu, în perioada 18-22 mai 2022, să ne spui care este statuia ta preferată din București și de ce!